Damon Q breketid | Sakala Hambaravi Tallinnas

Damon Q breketid

Damon Q

Damon Q breketid on metallbreketid, mis on valmistatud meditsiinilisest roostevabast terasest. Need breketid on parim valik, kui teie jaoks on kõige tähtsam ravi efektiivsus ja ei ole oluline, kas breketid on märgatavad või mitte. Tänu väikesele mõõdule ja suurepärasele disainile on nende breketite välimus väga meeldiv.

 

Damon Q breketid

 

Damon Q breketid ja hammaste hügieen

Ka Damon Q breketid koguvad väga hästi toidujääke ja soodustavad hambakatu moodustumist. Kattu koguneb rohkem hambavahedesse, mälumispindade vagudesse ja igemeservadesse, breketravi ajal aga lisaks ka breketite ja nuppude ümber, kaare ja vedrude alla ning võru servade äärde. Kui hambakattu ei eemaldata, võib see tekitada hambakivi, hambaauke, hambaemaili lagunemist ja igemeprobleeme. Seetõttu on hügieen ortodontilise ravi ajal ääretult oluline.

Hambaid tuleb harjata põhjalikult hommikul (kindlasti peale hommikusööki) ja õhtul enne magamaminekut. Soovitatav on puhastada hambaid peale iga söögikorda või vähemalt loputada suud korralikult veega. Peale hammaste pesemist kontrolli tulemust peeglist. Kui breketi ümber on veel toiduosakesi, tuleb hambaid uuesti harjata.

Breketite kandjatele on olemas spetsiaalne V-kujulise sisselõikega hambahari – välimised harjased on natuke pikemad kui keskmised. Selline hambahari lihtsustab hammaste pesemist breketite ümbert. Hästi sobib nt Oral B Ortho hambahari.

Damon Q breketid võimaldavad kasutada ka elektrilist hambaharja, kuid tuleb jälgida, et harja plastikust pea ei lööks vastu breketeid.

Pesemisel peavad hambaharja harjased paiknema hamba pinnaga 45° nurga all suunaga igeme poole, kasutada tuleks ringjaid edasi-tagasi liigutusi. Esihammaste sisepinda puhastades hoia hambaharja käes vertikaalselt ning liiguta üles ja alla.

Loe lisaks:

 

Loe meie teenuste kohta rohkem siit.
Leia rohkem infot siit.

Meie kodulehekülg kasutab küpsiseid, et me saaks pakkuda paremat kodulehekülje külastamise kogemust. Jätkates nõustute meie küpsiste, jälgimisstatistika jms.